Rebarborové cupcakes s jahodami
Seznam surovin
Cupcakes:
- pyré 140 gramů (rebarborové)
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- mléko 60 mililitrů
- vanilkový extrakt 1 lžička
- máslo 60 gramů (změklé)
- cukr krystal 200 gramů
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
Krém:
- sýr krémový 250 gramů (Ricotta)
- smetana na šlehání 100 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- jahody (na ozdobení)
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C, plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Změklé máslo ušlehejte spolu s cukrem do světlé a nadýchané pěny, po jednom přidejte vejce, mléko, vanilkový extrakt a rebarborové pyré. Nakonec vmíchejte předem promíchané sypké ingredience: mouku, prášek do pečiva i sůl a důkladně prošlehejte. Připraveným těstem naplňte košíčky do dvou třetin a pečte buď 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nezůstane suchá. Nechte vychladnout na mřížce.
2. Zatímco cupcakes chladnou, vyšlehejte smetanu dotuha a opatrně smíchejte s ricottou rozmíchanou s moučkovým cukrem. Cukrářským sáčkem ozdobně nastříkejte krém na cupcakes a ozdobte čerstvou jahodou.
Poznámka k receptu
Rebarborové pyré, které se používá do těsta, můžete připravit do zásoby a uložit do mrazáku. Pak jednoduše upečete cupcakes, kdykoliv na ně dostanete chuť.
Načítám komentáře...