Rychlodortíčky z listového těsta s jahodami
Seznam surovin
- listové těsto 1 balíček
- jahody 350 gramů
- smetana na šlehání 5 decilitrů
- cukr 40 gramů
- kakao 25 gramů
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- vejce (na potření)
Postup přípravy
Nejdříve připravíme základ na pařížskou šlehačku. Polovinu smetany smícháme s kakaem a polovinou cukru, za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a po vychladnutí uložíme do druhého dne v chladu.
Listové těsto rozválíme na tenký plát, rádýlkem ho nakrájíme na menší obdélníky, které rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a zprudka upečeme při 220 °C.
Druhou polovinu smetany vyšleháme se zbylým cukrem do tuha. Vychlazenou pařížskou šlehačku také vyšleháme.
Vychladlé upečené obdélníky opatrně rozkrojíme a naplníme střídavě pařížskou a bílou šlehačkou. Na závěr je ozdobíme kousky jahod a podáváme co nejdříve.
Načítám komentáře...