Sacher dortíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 240 gramů
- máslo 120 gramů (změklé)
- kakao 35 gramů
- cukr 30 gramů
- vejce 1/2 kusu
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- zavařenina meruňková (na slepení)
- čokoládová poleva tmavá (na potření)
- čokoláda bílá (na ozdobení)
Postup přípravy
V míse smícháme hladkou mouku s cukrem a kakaem, přidáme změklé máslo a vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj trojlístky nebo jiné menší tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 12 minut.
Upečené kousky přeložíme na vhodný tác a necháme je zchladnout. Pak polovinu kousků potřeme na vrchu meruňkovou marmeládou a přilepíme na ně zbylé kousky.
Potřeme je celé rozehřátou tmavou čokoládovou polevou a když zaschne, přestříkáme je pomocí kornoutku z papíru na pečení tenkými linkami rozehřáté bílé čokolády a necháme zcela zaschnout.
Načítám komentáře...