ŠACHOVNICOVÝ DORT

Seznam surovin

Světlý korpus:

Kakaový korpus:

Ganache:

Dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte ganache, je potřeba nechat ji přes noc zatuhnout v lednici. Do rendlíku nalijte smetanu, přiveďte k varu a odstavte. Nalámejte čokoládu, nasypte ji do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku stát, poté metlou vymíchejte dohladka. Misku zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice. Druhý den ganache rozmíchejte a znovu odložte do lednice, dokud ji nebudete potřebovat na zdobení.

2. Troubu předehřejte na 160 °C. Pokud máte dvě stejné formy, pečte korpusy společně, pokud ne, doporučujeme připravit vždy várku těsta, která půjde do trouby. Vzhledem k použití prášku do pečiva není dobré, aby těsto stálo a čekalo, než půjde do trouby.

3. Formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vystřihněte z pečicího papíru kolo, položte ho na dno a obvod obložte pruhy pečicího papíru vyššími, než je forma. Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny, přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a po částech ji zapracujte do vaječné směsi. Nakonec pomalu vlévejte rozpuštěné máslo a těsto dobře promíchejte. Nalijte je do připravené formy, vložte do trouby a pečte 30 minut. Korpus po vytažení z trouby vyklopte na prkénko a nechte vychladnout. Vyklopením se povrch srovná a nebude nutné korpusy seřezávat.

4. Stejným způsobem upečte ještě 1 světlý korpus a 2 korpusy kakaové. Zatímco se korpusy pečou, připravte kandovanou pomerančovou kůru. Do rendlíku nasypte cukr, zalijte ho stejným množstvím vody (cukr a voda v poměru 1:1) a nechte rozpustit. Škrabkou na kůru oškrábejte omytý, nejlépe chemicky neošetřený pomeranč a kůru nasypte do rendlíku. Nechte povařit.

Poznámka k receptu

Dort se skládá ze dvou světlých a dvou tmavých korpusů, rozpis je vždy na jeden, nezapomeňte tedy vynásobit suroviny, abyste jich měli dost. Dokonale vláčný korpus se tentokrát obejde bez promazání, vsaďte jen na kvalitní marmeládu.

FORMA 22 CM

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...