Skořicový dort

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky našlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Ušlehejte z bílků sníh a zašlehejte do něj pískový cukr. Do žloutkové pěny vmíchejte citronovou šťávu i kůru, část sněhu, skořici promíchanou s moukou a práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte zbylý sníh. Těsto dejte do máslem vytřené a moukou vysypané dortové formy a zvolna upečte, vyklopte a nechte zchladnout.

Z mléka, lžíce cukru, pudingového prášku a skořice uvařte puding, do horkého přidejte 30 g másla a rozlámanou čokoládu a míchejte, až se rozpustí, pak postavte hrnek do studené vody a míchejte, dokud hmota nezchladne na pokojovou teplotu.

Utřete změklé máslo s moučkovým cukrem a rumem, po lžičkách vmíchejte puding. Korpus rozkrojte, naplňte krémem, pak celý dort krémem potřete a nechte v lednici ztuhnout. Před podáváním ozdobte šlehačkou, mandlemi v čokoládě a lehce poprašte skořicí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...