Skořicový dort
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- cukr moučkový 100 gramů
- cukr krupice 40 gramů
- skořice 1 lžička (mletá)
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- citronová kůra 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- mléko 250 gramů
- pudinkový prášek vanilkový 1 gram
- čokoláda hořká 150 gramů
- skořice 1 lžička (mletá)
- máslo 170 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce
- mandle v čokoládě se skořicí
Postup přípravy
Žloutky našlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Ušlehejte z bílků sníh a zašlehejte do něj pískový cukr. Do žloutkové pěny vmíchejte citronovou šťávu i kůru, část sněhu, skořici promíchanou s moukou a práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte zbylý sníh. Těsto dejte do máslem vytřené a moukou vysypané dortové formy a zvolna upečte, vyklopte a nechte zchladnout.
Z mléka, lžíce cukru, pudingového prášku a skořice uvařte puding, do horkého přidejte 30 g másla a rozlámanou čokoládu a míchejte, až se rozpustí, pak postavte hrnek do studené vody a míchejte, dokud hmota nezchladne na pokojovou teplotu.
Utřete změklé máslo s moučkovým cukrem a rumem, po lžičkách vmíchejte puding. Korpus rozkrojte, naplňte krémem, pak celý dort krémem potřete a nechte v lednici ztuhnout. Před podáváním ozdobte šlehačkou, mandlemi v čokoládě a lehce poprašte skořicí.
Načítám komentáře...