Slavnostní dort z listového těsta
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- smetana na šlehání 1 kelímek
- ovoce 4 hrsti (čerstvé, dle vlastního výběru)
- ztužovač šlehačky 1 balíček
- cukr moučkový 3 lžíce
- čokoláda hořká (na ozdobu, hoblinky)
Postup přípravy
Listové těsto rozdělte na tři díly, vyválejte z nich kulaté placky široké asi 25 cm v průměru. Rozvíracím ráfkem kruhové formy z nich vykrojte stejně velké kruhy. Upečte je v troubě vyhřáté na 180° C dozlatova a nechte je vychladnout.
Ze smetany a ztužovače ušlehejte hustou šlehačku. První plát potřete třetinou šlehačky, obložte překrájeným ovocem, položte na něj druhý plát a pokračujte stejným způsobem, zakryjte třetím plátem, opatrně přimáčkněte tak, aby náplň zůstala nadýchaná, ale dort držel pevně pohromadě. Navrch dort potřete zbylou šlehačkou, ozdobte ovocem a posypte čokoládovými hoblinkami podle vlastní fantazie.
Dort nechte vychladit. Krájejte ho velmi ostrým nožem.
Načítám komentáře...