Sněhové věnečky se zázvorovým krémem
Seznam surovin
- bílek 3 kusy
- sůl 1 špetka
- cukr krupice 90 gramů
- cukr moučkový 90 gramů
- moučka škrobová 1/2 lžičky
- zázvor kandovaný 1 balíček
- smetana na šlehání 400 mililitrů
- sirup zázvorový 2 lžíce
- cukr 2 lžíce
Postup přípravy
Bílky se solí vyšlehejte do pěny, přidejte krupicový cukr a ušlehejte tuhý sníh. Moučkový cukr prosejte se škrobovou moučkou, vsypte do sněhu a zlehka vmíchejte.
Hmotou naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte věnečky. Plech vložte do trouby vyhřáté na 130 °C a sušte asi 55 minut. Potom cukroví vyndejte, nechte vychladnout a opatrně sloupněte z papíru.
Ze smetany a cukru ušlehejte tuhou šlehačku a vmíchejte do ní zázvorový sirup. Krém nastříkejte na jednu polovinu věnečků, na každý položte několik kousků kandovaného zázvoru a přiklopte druhou půlkou. Vršky ozdobte nudličkami kandovaného zázvoru a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Pomerančová obměna: Do šlehačky zamíchejte 4 lžíce pomerančové šťávy, na ni položte okapané kompotované mandarinky a vršky ozdobte tenkými proužky pomerančové kůry z chemicky neošetřeného pomeranče.
Načítám komentáře...