Sněhový dort Pavlova
Seznam surovin
Na 4 díly:
- bílek 4 kusy
- cukr krupice 250 gramů
- ocet vinný 1 lžička (bílý)
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžička (maizena)
- vanilkový extrakt 1 lžička
Na ozdobu:
- smetana na šlehání 350 mililitrů (40%)
- rybíz červený 200 gramů
- cukr moučkový 3 lžíce
Postup přípravy
1. Na pečicí papír obkreslete podle talíře kruh. Bílky vyšlehejte do polotuha a poté do nich po lžicích zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý a tuhý. Nakonec do směsi zašlehejte ocet, škrob a vanilku.
2. Sněhovou hmotu naneste do vyznačeného kruhu a lžící povytáhněte okraje, aby uprostřed vznikla mělká prohlubeň na pozdější náplň.
3. Pečte (spíš sušte) v troubě předehřáté na 120°C nejméně 2 hodiny a „pusinku” nechte zcela vychladnout v troubě.
4. Vychladlý korpus ozdobte do tuha ušlehanou šlehačkou a rybízem a poprašte moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Nejkrásnější a největší ze všech pusinek čeká na vaše políbení. A koho by nelákalo?
Načítám komentáře...