Snídaňový dort s kandovaným vínem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě, trvá to asi 10 minut. dortovou formu vyložte pečicím papírem a vyberte asi 10–15 stejně velkých kuliček vína. rozkrojte je napůl a vyskládejte po obvodu formy, řeznou stranou ke stěně.

2. V rendlíku přiveďte k varu 4 lžíce smetany a cukr. Míchejte, dokud se nerozpustí. Mezitím v míse smí- chejte jogurt a zbylou smetanu. Pak rendlík stáhněte z plotny, vmíchejte želatinu, a jakmile se rozpustí, přidejte směs do mísy. Důkladně promíchejte a pak opatrně nalijte do formy. Nechte ztuhnout přes noc.

3. Vyberte hezký hrozen, který se bude hodit na ozdobu. V misce vidličkou lehce našlehejte bílek, štětcem potírejte víno a prsty posypávejte cukrem – toho by nemělo být moc, jen slabá vrstva, aby vypadalo jako ojíněné. nechte zaschnout. Nakonec dort opatrně vyjměte z formy, položte na něj hrozen, posypte granolou a podle chuti zakápněte medem. Tohle je klasická snídaně šampionů v nové podobě – pod luxusním vzhledem se skrývá oblíbená granola, jogurt a med. ideální na víkendový brunch.

Poznámka k receptu

Tohle je klasická snídaně šampionů v nové podobě – pod luxusním vzhledem se skrývá oblíbená granola, jogurt a med. ideální na víkendový brunch.

forma o průměru 15cm

tuhnutí dortu přes noc

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...