SporcamuSS, le Sfogliatine puglieSi – puglijSké věžičky
Seznam surovin
- listové těsto 300 gramů
- mléko 250 mililitrů (plnotučné)
- smetana na šlehání 150 mililitrů
- citronová kůra (z 1 citronu)
- vanilkový lusk 1 kus
- žloutek 1 kus
- cukr krupice 3 lžíce
- mouka 2 lžíce (hladká)
- cukr třtinový (na posypání)
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový (k podávání)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180°c. Listové těsto rozválejte, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a rádýlkem nařezejte na 16 stejně velkých čtverců. posypte je třtinovým cukrem a pečte dozlatova, zhruba 20minut. Vyndejte a nechte vychladnout.
2. Mléko vlijte do rendlíku, přidejte k němu na tenké nudličky nakrájenou kůru z citronu, semínka z vanilkového lusku i lusk samotný. Přiveďte k varu, krátce povařte a nechte vychladnout. Nakonec směs přeceďte přes síto, abyste se zbavili kůry i lusku.
3. Žloutek vyšlehejte s krupicovým cukrem. pak postupně přidávejte hladkou mouku se špetkou soli a mléko. Dávejte velký pozor, aby se nevytvořily hrudky. Směs vraťte do hrnce a na mírném plamenu a za stálého míchání nechte zhoustnout do pudinku. Nechte vychladnout.
4. Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně vmíchejte do pudinku. Upečené čtverce z listového těsta opatrně rozřízněte – skvěle to jde malým nožem s pilkou. Na spodní díl nastříkejte pudinkový krémem a přiklopte. vzniklé věžičky posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Načítám komentáře...