Sváteční Pavlova
Seznam surovin
- bílek 4 kusy (nemáte-li domácí, doporučujeme vejce z Billy)
- cukr krupice 220 gramů
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
- ocet vinný 2 lžíce
- smetana na šlehání 210 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- granátové jablko 1 kus
- máta (čerstvá, na ozdobu)
Postup přípravy
1. Bílky vyšlehejte dotuha s krupicovým cukrem. Až se po vytažení metel začnou tvořit tuhé špičky, přidejte mouku a ocet.
2. Plech vyložte pečícím papírem, položte na něj talíř a obkreslete tužkou kruh. Připravenou sněhovou hmotu zformujte podle nákresu. Vršek Pavlovy tvarujte plochý, abyste na něj po upečení mohli servírovat šlehačku.
3. Pečte v troubě rozpálené na 120°C po dobu 60-80 minut.
4. Po vychladnutí zdobte smetanou vyšlehanou s moučkovým cukrem, zrníčky z granátového jablka a lístky čerstvé máty.
Poznámka k receptu
Pavlovu upečte ve dvou částech, spodní udělejte hodně plochou, potřete ji šlehačkou a ozdobte ovocem, navrch položte druhou část a opět ozdobte šlehačkou a ovocem.
Načítám komentáře...