Tamarindové cupcakes
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- kakao 50 gramů
- jedlá soda 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- cukr krupice 150 gramů
- olej 5 lžic
- pyré 220 mililitrů (tamarindové)
- voda 200 mililitrů
- sýr krémový 400 gramů (Philadelpia)
- cukr moučkový (podle chuti)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- fíky 2 kusy (2-3 kusy)
- máta 2 snítky
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 150 °C. V míse důkladně promíchejte tamarindové pyré, cukr a vodu, přilijte olej, zamíchejte a nechte chvíli odležet.
2. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, jedlou sodu, kakao a sůl. Sypké suroviny pečlivě promíchejte s těmi tekutými.
3. Plech na cupcakes vyložte papírovými košíčky, naplňte je těstem asi do dvou třetin a dejte péct na 20–25 minut. Párátkem či špejlí vyzkoušejte, jestli jsou hotové. Počítejte s tím, že těsto se bude zlehka lepit, i když budou upečené.
4. Krémový sýr smíchejte s moučkovým cukrem, cukrářským sáčkem ozdobte cupcakes, doplňte kousky čerstvých fíků, proužky citronové kůry a mátovými lístky.
Odkaz na recept Tamarindové pyré najdete: zde
Poznámka k receptu
Překvapivé, výrazné, lehce nakyslé, příjemně kořeněné a dokonale vláčné – takové jsou tamarindové cupcakes. Jejich chuť může vzdáleně připomínat perníkové těsto, jen je o něco tajemnější a exotičtější.
Načítám komentáře...