Tereziiny PERNÍKOVÉ DORTÍKY

Seznam surovin

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Formu na mini biskupské chlebíčky nebo na muffi ny vymažte máslem
a vysypte strouhankou, popř. vyložte papírovými košíčky. Do rendlíku nalijte zlatý sirup s mlékem, přidejte máslo a cukr a na mírném plameni přiveďte k varu. Za občasného míchání nechte cukr a máslo rozpustit a pak rendlík stáhněte z plotny. Do směsi nasypte sodu, zamíchejte a nechte 10 minut zchladnout.

2. Zchladlou směs přelijte do mísy, vyklepněte k ní vejce a zamíchejte. Prosejte přes jemné sítko mouku s kořením a se sodou a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Lžící naplňte formy do poloviny a vložte do trouby. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut nebo dokud nebude párátko zapíchnuté doprostřed suché. Upečené dortíky přendejte na kuchyňskou mřížku a nechte vychladnout.

3. Připravte sirup na kandování: do rendlíku nalijte vodu, přidejte cukr v poměru 1:2 a nechte rozpustit. Přidejte proužky mandarinkové kůry a nechte lehce povařit. Vyndejte kůru na pečicí papír, nechte vychladnout a obalte ve 2 lžících cukru.

4. Připravte polevu: v míse smíchejte cukr s citronovou šťávou a horkou vodou a dortíky polijte. Nechte 5 minut odstát, aby poleva lehce zatuhla, a poté ji ozdobte kandovanou mandarinkovou kůrou

Poznámka k receptu

Nadýchané kořeněné dortíky vás oslní něžným vzhledem i výraznou kořeněnou chutí, se kterou příjemně souzní i navinulá poleva s kandovanou mandarinkovou kůrou.

24 kusů

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...