Tiramisu po česku
Seznam surovin
- máslo pomazánkové 2 kelímky (bez příchuti)
- smetana na šlehání 2 kelímky
- cukr 5 lžic
- káva 2 lžičky (instantní)
- likér mandlový 2 lžíce
- kakao 1 lžíce
- piškoty cukrářské 2 balení
Postup přípravy
Kávu nasypte do hrnečku a zalijte 100 ml vroucí vody a přimíchejte likér. Začněte šlehat smetanu, a když začne tuhnout, přidejte cukr a pomazánkové máslo (pokojové teploty). Šlehejte, dokud nevznikne hladký krém.
Obdélníkovou misku (rozměr asi 20 x 30 cm) vyložte vrstvou cukrářských piškotů. Pokapejte je polovinou kávy a počkejte, než se vsákne. Potřete polovinou krému a vše zopakujte. Krém na povrchu uhlaďte, formu přikryjte a vložte na několik hodin do chladu (nejlépe přes noc).
Před rozkrájením moučník posypte přes sítko kakaovým práškem.
Načítám komentáře...