Tiramisu s lučinou
Seznam surovin
- piškoty cukrářské 250 gramů
- smetana zakysaná 200 gramů
- sýr krémový 100 gramů (Lučina, lépe Ricotta)
- pudink 1 hrnek (již hotový, vychlazený, vanilkový)
- cukr moučkový 3 lžíce
- cukr vanilkový 1 balíček
- cukr moučkový 3 lžíce
- cukr vanilkový 1 balení
- káva 150 mililitrů (silná)
- kakao 2 lžíce (na posypání)
Postup přípravy
Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené).
Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém. Polovinu krému rozetřeme na piškoty. Následuje vrstva piškotů, kterou opět pokapeme kávu. Navrch dáme zbytek krému a vše posypeme kakaem.
Necháme v lednici několik hodin rozležet.
Načítám komentáře...