Tiramisu s vaječným koňakem
Seznam surovin
- tvaroh měkký 500 gramů
- vaječný koňak 120 mililitrů
- skořice 1 špetka (mletá)
- cukr moučkový 2 lžíce
- smetana na šlehání 500 mililitrů
- voda 50 mililitrů (horká)
- želatina 2 plátky
- piškoty 200 gramů
- káva 150 mililitrů (silná, přefiltrovaná)
- likér Griotka 100 mililitrů
- kakao 1/2 lžíce
Postup přípravy
Tvaroh rozmíchejte s vaječným koňakem, přidejte skořici a prosátý cukr. Šlehačku vyšlehejte dohusta. Želatinu na 5 minut namočte, nabobtnalou vymačkejte a rozpusťte v horké vodě.
Šlehačku vmíchejte do ochuceného tvarohu, přidejte želatinu a dobře rozmíchejte. Kávu smíchejte s griotkou.
Do dortové formy rozetřete část tvarohové hmoty, poklaďte vrstvou piškotů a pokapejte je kávou s griotkou. Vrstvy opakujte do vyčerpání surovin, zakončete vrstvou tvarohové hmoty. Posypte ji přes sítko kakaem a dejte do lednice nejlépe do druhého dne rozležet.
Načítám komentáře...