Tiramisu se sušenkami Amaretti
Seznam surovin
Na těsto:
- máslo 100 gramů
- bílek 4 kusy
- cukr moučkový 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
Na krém:
- žloutek 5 kusů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- cukr 200 gramů
- sýr Mascarpone 400 gramů
Postup přípravy
Příprava oplatky na tiramisu : máslo pokojové teploty vmícháme do bílků a šleháme metlou v misce, postupně přidáme moučkový cukr a nakonec mouku. Vše promícháme do hladkého těsta. Na
plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovým plátem rozetřeme lžící tenkou vrstvu těsta do tvaru obdélníku. Dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C na 4 minuty. Upečené těsto okamžitě stočíme
podle skleničky do tvaru válečku. Váleček postavíme a necháme vychladnout.
Příprava krému tiramisu: v misce rozšleháme žloutky s cukrem. Přidáme smetanu a stále šleháme metlou, pak přidáme mascarpone a dohladka promícháme. Všechny suroviny přelijeme do sifonové láhve. Výhodou tohoto receptu je, že sifonovou láhev můžeme uschovat v lednici a dezert připravovat čerstvý. Směsí naplněnou láhev uzavřeme a naplníme 2 bombičkami s plynem. Protřepeme a necháme vychladit v lednici.
Několik sušenek amaretti rozdrtíme (zabalené v utěrce buď paličkou nebo válečkem). Na talíř nasypeme část rozdrcených sušenek, postavíme na ně vychladlý upečený váleček z oplatky a dovnitř
nasypeme také část na dno. Sifonovou lahví dovnitř válečku nastříkáme trochu krémové pěny a zasypeme trochou sušenek. Sušenky polijeme kávou a znovu postříkáme pěnou z láhve.
Posypeme rozdrcenými sušenkami a polijeme kávou. Naposledy nastříkáme pěnu a posypeme
sušenkami, vše posypeme moučkovým cukrem a ozdobené lístkem máty servírujeme.
Načítám komentáře...