Torta Paradiso

Seznam surovin

Korpus:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, na Vánoce můžete použít i formu ve tvaru betlémské hvězdy nebo jakoukoli slavnostní. Změklé máslo a cukr vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny, trvá to asi 10 minut. Pak přidejte jedno po druhém vejce – každé důkladně zapracujte – a vsypte vanilkový extrakt.

2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kukuřičnou moučkou a sypkou směs postupně přimíchávejte k máslové. Vzniklé těsto přendejte do formy. Povrch uhlaďte stěrkou a pečte 20–25 minut nebo dokud těsto neulpívá na zabodnuté špejli. Po upečení korpus vyklopte a nechte zcela zchladnout. Poté horizontálně rozkrojte.

3. Mascarpone promíchejte s cukrem a citronovou šťávou, nakonec přidejte dotuha ušlehanou smetanu, abyste získali hutný krém. Krémem potřete spodní díl korpusu, přiklopte vrchním. Servírujte posypané moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

I když s tučným mascarpone a poněkud hutnějším korpusem, tenhle dort z Lombardie, podle receptu Karoliny Konečné. vždycky zanechá pocit neskutečné lehkosti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...