Trojcukerný dort

Seznam surovin

Na krém:

Na polevu:

Na griliáš:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku se sodou, hnědý cukr a skořici a vmícháme žloutky smíchané se smetanou, rumem a olejem. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr na pečení. Sníh opatrně vmícháme do těsta, nalijeme ho do vymazané a vysypané hranaté nebo kulaté formy, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °c a pečeme 35 - 40 minut.

Mezitím připravíme krém a griliáš. V kastrůlku pomalu přivedeme k varu dvě třetiny mléka s cukrem, za stálého míchání přilijeme zbylé mléko, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek, žloutky a špetku soli a mícháme do zhoustnutí. Krém odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou čokoládu a mleté ořechy a krém za občasného míchání necháme vychladnout.

Na griliáš necháme v kastrůlku pozvolna roztavit hnědý a krupicový cukr, přimícháme nahrubo nasekané ořechy a asi půl minuty pražíme. Odstavíme z ohně a na plát alobalu utvoříme lžičkou z griliáše 12 hromádek, které necháme ztuhnout.

Upečený koprus necháme vychladnout, pak ho rozkrojíme podélně na dvě poloviny, potřeme je na řezu krémem, opět spojíme k sobě a necháme ztuhnout v chladu. Z rumu, citronové šťávy a cukru umícháme hladkou polevu, rozetřeme ji na povrch dortu a když začne poleva tuhnout, rozložíme na ni hromádky griliáše a necháme polevu zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...