Tropický dort se sněhovým bezé
Seznam surovin
- sušenky máslové 120 gramů
- bílek 1 kus
- tuk (na vymazání)
Na krém:
- citron 1 kus (kůra i šťáva)
- šťáva pomerančová 1 kus (z jednoho pomeranče)
- kompot ananasový 1/2 konzervy
- moučka škrobová 50 gramů
- cukr moučkový 2 lžíce
- žloutek 2 kusy
- bílek 2 kusy
- cukr 90 gramů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Sušenky rozdrťte válečkem, důkladně promíchejte s bílkem a vtlačte do vymazané dortové formy. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a korpus pečte 7 - 10 minut, aby byl pevný. Potom vyndejte
formu z trouby a nechte vychladnout.
Citrusy důkladně omyjte a osušte. Z citronu ostrouhejte kůru, vymačkejte šťávu a smíchejte ji se šťávou z pomeranče. Ananas rozmixujte a smíchejte ho se škrobovou moučkou. Šťávu z kompotu a citrusů dolijte vodou do 300 ml a uveďte do varu.
Přidejte ananasovou směs a za stálého míchání zvolna vařte 1 minutu do hladkého krému. Hrnek odstavte a občas promíchejte. Žloutky utřete s moučkovým cukrem, smíchejte s ovocným krémem a rozetřete na předpečený. Z bílků a soli ušlehejte sníh. Postupně přišlehávejte cukr, dokud není sníh
dostatečně pevný. Pomocí lžíce nandejte hmotu na ovocný krém tak, aby vznikly malé špičky.
Formu vložte do trouby a při teplotě 170°C pečte asi 15 minut, dokud sněhová čepice místy nezezlátne. Dort nechte trochu vychladnout, vyndejte z formy a úplně vychladlý podávejte.
Načítám komentáře...