Tvarohové dortíčky
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus (tmavý, tenký)
- tvaroh měkký 500 gramů
- cukr 150 gramů
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- želatina 6 plátků
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- olej (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na vysypání formiček)
- ovoce drobné (na ozdobení)
- želatina (čirá, rozpuštěná, na potření)
Postup přípravy
V míse rozmícháme měkký tvaroh s cukrem a citronovou šťávou. Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby byly zcela ponořené, a necháme je asi 5 minut nabobtnat. Pak je zahřejeme, dokud se želatina zcela nerozpustí (pozor, nesmí se vařit), a vmícháme do tvarohové směsi. Na závěr po částech vmícháme ušlehanou smetanu.
Kulaté vyšší formičky (asi 8, podle velikosti) vytřeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Z čokoládového korpusu vykrájíme kulatým vykrajovátkem kolečka o stejné velikosti, jako formičky, a vložíme je na dno připravených formiček. Každou formičku doplníme tvarohovou hmotou a naplněné formičky uložíme v chladu, dokud tvarohová hmota neztuhne.
Ztuhlé dortníčky opatrně vyklopíme z formiček a každý ozdobíme na povrchu barevným ovocem, které ještě přetřeme pomocí štětce rozpuštěnou želatinou, aby zůstalo hezky lesklé.
Recept na dortový korpus najdete zde.
Poznámka k receptu
Nemáte-li želatinu v plátcích, nahraďte ji práškovou želatinou na dorty (1 plátek = 1 lžička želatiny v prášku).
Načítám komentáře...