Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou
Seznam surovin
- tvaroh měkký 1 hrnek (tučný)
- jahody 1 hrnek (čerstvé, nakrájené)
- vejce 3 kusy
- cukr 3 lžíce
- cukr vanilkový 1 balení
- sůl 1 špetka
- máslo 1 lžička (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá 1/2 lžíce (na vysypání)
- máta 1 lžička (lístky, na ozdobu)
Postup přípravy
Vhodné hrnečky vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse rozmícháme žloutky s tvarohem a cukrem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, opatrně ho zapracujeme do tvarohové hmoty a těstem ihned naplníme připravené hrnečky (jen do tří čtvrtin). Hluboký plech naplníme vodou a postavíme do něj hrnečky s těstem. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a takto pečeme ve vodní lázni asi 20 minut.
Nakrájené jahody smícháme v kastrůlku s vanilinovým cukrem a svaříme je na hustou omáčku.
Hrnečky s horkým suflé ihned po upečení přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme mátovými lístky a podáváme.
Poznámka k receptu
Místo omáčky uvařené z čerstvých jahod můžete suflé podávat s hotovou omáčkou, tzv. toppingem, který je běžně k dostání v supermarketech v různých příchutích.
Načítám komentáře...