Tvarohovo-jogurtové dortíčky
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr 70 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- moučka škrobová 50 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- čokoláda hořká 150 gramů
- smetana na šlehání (na ozdobení)
Na náplň:
- jahody 350 gramů
- jogurt bílý 200 gramů
- cukr 75 gramů
- tvaroh měkký 50 gramů
- želatina 5 plátků
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru a 2 lžičkami vody do pěny. Vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobem a vypracujeme hladké těsto, které rozetřeme na plech s papírem na pečení a upečeme při 200 °C dozlatova. Po vychladnutí z plátu vykrojíme kolečka o stejném průměru, jako kulaté formičky.
Tři čtvrtiny jahod rozmačkáme s 50 g cukru. Jogurt rozmícháme s tvarohem a zbytkem cukru, do části této hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu, přidáme zbylou hmotu a rozmačkané jahody.
Kulaté formičky vyložíme po stranách páskami alobalu a na dno vložíme kolečko piškotu. Formičky doplníme jahodovou hmotou, necháme ztuhnout v chladu a před podáváním je vyjmeme z formiček, potáhneme do poloviny rozpuštěnou čokoládou a po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou a plátky zbylých jahod.
Načítám komentáře...