Tvarohový dort s angreštovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Měkký tvaroh rozmícháme s cukrem a zakysanou smetanou. Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody, pak ji pomalu rozpustíme a smícháme s asi čtvrtinou tvarohové hmoty. Promícháme ji se zbylou tvarohovou hmotou a zlehka vmícháme šlehačku, kterou jsme vyšlehali ne zcela do tuha.

Vhodnou dortovou formu zabalíme do alobalu, vytřeme ji olejem a lehce vysypeme moučkovým cukrem. Dno formy vyložíme piškoty a zakryjeme je vrstvou tvarohové hmoty. Přidáme opět vrstvu piškotů a tvarohové hmoty a takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny (poslední vrstvu tvoří tvarohová hmota). Dort uložíme do chladničky a necháme odležet nejlépe do druhého dne, aby piškoty nasály potřebnou vlhkost.

Mezitím připravíme omáčku. Cukr svaříme s 2,5 dl vody, přidáme očištěný angrešt a uvaříme ho doměkka. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a po částech ji za stálého míchání přiléváme k angreštu, dokud omáčka nezhoustne. Ještě ji krátce povaříme, dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladit.

Odleželý dort opatrně vyjmeme z formy, nakrájíme a podáváme se studenou omáčkou a ozdobený čokoládovou polevou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...