Tvarohový dort s borůvkami
Seznam surovin
- tvaroh měkký 1 kilogram (min. 3% tuku)
- borůvky 500 gramů
- vejce 6 kusů
- cukr krupice 175 gramů
- mouka mandlová 100 gramů
- citron 2 kusy
- cukr vanilkový 4 lžíce
- pudinkový prášek vanilkový 1 kus
- vanilkový extrakt 1 lžička
- máslo (na vymazání formy)
Postup přípravy
Dortovou formu vymažte máslem. V míse smíchejte tvaroh, oba cukry, vejce, šťávu z 1 citronu, kůru z obou a přidejte pudink, extrakt a mandlovou mouku. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Vlijte do formy a posypte borůvkami. pečte v troubě předehřáté na 180°c asi 50 až 55 minut, pak ho vyndejte a nechte zchladnout a usadit, teprve pak ho vyjměte z formy. Je skvělý teplý, vlahý i vychlazený.
Poznámka k receptu
forma o objemu 23cm
Načítám komentáře...