Tvarohový dortík s lesním ovocem

Seznam surovin

Na krém:

Na ovoce v želé:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky vyšleháme do husta, přidáme citronovou kůru a šťávu, sacharin rozpuštěný ve lžíci teplé vody a dále šleháme. Přidáme žloutky, olej a střídavě mouku s práškem do pečiva a horkou vodu a umícháme hladké těsto. Nalijeme ho do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 35 – 45 minut při 175 °C.

Želatinu namočíme na 20 minut do 3 dl studené vody oslazené sacharinem, pak ji opatrně rozpustíme v horké vodní lázni, přidáme citronovou šťávu a necháme zchladnout na 40 °C. Tvaroh smícháme s rozehřátou čokoládou a změklým máslem, přisladíme sacharinem rozpuštěným ve lžíci teplé vody a krém vychladíme.

Z upečeného korpusu odkrojíme asi 2 cm silný vrchní plát, abychom získali rovnou plochu. Z odříznutého plátu odkrojíme opečený okraj a zbytek rozsekáme v robotu na drť. Korpus potřeme tvarohovým krémem, poklademe ovocem a obtočíme pruhem alobalu o 5 cm širším, než je výška korpusu. Ovoce po lžících přelijeme chladnoucí želatinou a dort necháme vychladit a ztuhnout.

Pak odstraníme alobal, okraje potřeme zbylým krémem a posypeme drtí z korpusu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...