VANILKOVÉ DORTÍKY S MALINAMI
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- mouka pšeničná hladká 250 gramů (+ na vysypání)
- cukr moučkový 200 gramů (+ na poypání)
- cukr vanilkový 1 balíček
- olej 100 mililitrů
- voda 100 mililitrů (vlažná)
Krém:
- smetana zakysaná 200 gramů
- smetana na šlehání 200 gramů (30%)
- vanilkový lusk 1 kus
- cukr krupice 2 lžíce
- citron 1 kus
- maliny 150 gramů
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 170 °C. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte sníh, žloutky utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte vlažnou vodu, hladkou mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte olej a ušlehaný sníh z bílků a důkladně promíchejte. Těsto nalijte na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na plech vyložený pečicím papírem.
2. Dejte do trouby a pečte asi 25–30 minut. Upečený vanilkový plát nechte důkladně vychladnout. Z malin mezitím vyberte ty nejhezčí na ozdobu a zbytek rozmačkejte vidličkou společně s jednou lžící cukru.
3. Připravte krém: smetanu ušlehejte a smíchejte se zakysanou smetanou, zrníčky z vanilkového lusku, 1 lžící cukru a několika kapkami citronové šťávy. Důkladně promíchejte a dejte do zdobicího sáčku.
4. Z korpusu vykrájejte kolečka, každé z nich potřete rozmačkanými malinami, navrstvěte směs ze zdobicího sáčku, ozdobte malinou a lehce pocukrujte
Poznámka k receptu
Luxusní minidortíky okouzlí každého. Spojení vanilky s malinami nabízí dokonalou, svěží souhru chutí, která se jen tak neomrzí.
20 KS
Načítám komentáře...