Včelařovo pokušení
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 70 gramů
- mandle 1 lžíce (mleté, nebo ořechy)
- vejce 3 kusy
- med 120 gramů
- cukr moučkový 120 gramů
- skořice 1 lžička (mletá)
- citron 1 kus (1/2 kůra na strouhání, 1/2 šťáva)
- ořechy vlašské (půlky, nebo mandle, na ozdobení)
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Žloutky utřete s 20 g moučkového cukru do pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Med rozehřejte ve vodní lázni a přidejte ho do sněhu. Míchejte do vychladnutí. Potom přidejte žloutkovou pěnu, mleté mandle nebo ořechy, skořici, 1/2 lžičky citronové kůry a promíchejte.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte asi 30 minut dozlatova.
Utřete 100 g moučkového cukru a 2 lžíce citronové šťávy na polevu a vychladlý dort jí potřete. Ozdobte půlkami ořechů nebo mandlemi.
Poznámka k receptu
Skořici lze nahradit perníkovým kořením.
Načítám komentáře...