Velikonoční pudingový dort
Seznam surovin
- mléko 250 mililitrů
- kakao 30 gramů
- máslo 50 gramů
- cukr moučkový 180 gramů
- vejce 1 kus
- skořice 1 lžička (mletá)
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá 240 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- mléko 250 mililitrů
- máslo 250 mililitrů
- cukr moučkový 100 gramů
- mandlové lupínky 1 hrst (na ozdobu)
- vajíčka marcipánová
- vajíčka čokoládová
- marcipán (travička)
Postup přípravy
Svařte mléko s kakaem a nechte vychladnout. Utřete máslo s cukrem a celým vejcem do pěny. Přidejte rum, skořici, zchladlé kakao a mouku promíchanou s práškem do pečiva a dobře
rozmíchejte.
Těsto dejte do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané dortové formy, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 50 minut. Vyndejte, přendejte na mřížku a nechte vychladnout.
Z mléka a pudingového prášku uvařte hustý puding, ihned vmíchejte lžíci másla, puding postavte do studené vody a míchejte, až zchladne.
Pak našlehejte máslo s cukrem a po částech zašlehejte puding. Dort dvakrát překrojte, naplňte krémem, zbylým krémem potřete celý dort. Boky posypte opraženými mandlovými lupínky.
Povrch ozdobte marcipánovou trávou a čokoládovými vajíčky.
Načítám komentáře...