Větrníky s lesním ovocem
Seznam surovin
- máslo 60 gramů
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- vejce 4 kusy
- voda 250 mililitrů
- cukr moučkový 2 lžíce (na pocukrování)
Na náplň:
- mléko 350 mililitrů
- pudinkový prášek kakaový 1 balíček
- cukr 50 gramů
- ovoce lesní 200 gramů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- ztužovač šlehačky 1 balení
Postup přípravy
Vlijte vodu do hrnce a spolu s máslem a solí ji uveďte do varu. Vsypte najednou do vody prosetou mouku a míchejte, až se těsto přestane chytat stěn nádoby.
Hrnec odstavte a nechte trochu vychladnout. Potom do těsta postupně zašlehejte vejce, naplňte jím zdobicí sáček se širší trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte hromádky (dál od sebe, protože nabudou).
Plech vložte do trouby předehřáté na 200°C a větrníky upečte (asi 35-40 minut). Z mléka a pudinkového prášku uvařte hladký pudink, oslaďte ho a při chladnutí občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup.
Ze smetany a ztužovače ušlehejte pevnou šlehačku a lehce ji vmíchejte do vychladlého pudinku. Vychladlé větrníčky prořízněte, naplňte krémem a ovocem. Povrch posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Načítám komentáře...