Větrníky s vanilkovým krémem
Seznam surovin
- mléko 400 mililitrů
- sůl 1 špetka
- máslo 60 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- vejce 5 kusů
- čokoládová poleva tmavá 1 balení (nebo citronová)
Na krém:
- mléko 300 mililitrů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- žloutek 2 kusy
- máslo 200 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- ztužovač šlehačky 1 balení
Postup přípravy
Uveďte do varu 400 ml mléka se špetkou soli a 60 g másla. Za stálého míchání vsypte polohrubou mouku a míchejte, až se těsto nebude chytat hrnce.
Hmotu nechte zchladnout a postupně vmíchejte vejce. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s velkou ozdobnou hubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte větrníky.
Vložte do předem vyhřáté trouby a upečte dorůžova (při 180°C).
V kastrolku rozmíchejte mléko, vanilkový pudingový prášek, žloutky, za stálého šlehání uveďte do varu a nechte zhoustnout. Kastrolek přendejte do studené vody a míchejte, dokud směs nevychladne.
Utřete máslo s moučkovým cukrem a postupně zašlehejte puding. Ušlehejte šlehačku se ztužovačem.
Upečené a vychladlé větrníky rozkrojte, naplňte krémem a šlehačkou. Hotové potřete citronovou polevou nebo pokropte čokoládovou polevou.
Načítám komentáře...