Výtečný mandlový dort
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 200 gramů (+ na vymazání formy)
- cukr moučkový 200 gramů
- žloutek 10 kusů (z vajec uvařených natvrdo )
- mandle 120 gramů (mleté)
- citronová kůra (z 1 citronu)
Náplň:
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- mandle 140 gramů (mleté)
- cukr moučkový 100 gramů
- mandle 50 gramů (nasekané)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180°C, dortovou formu důkladně vymažte máslem a vysypejte moukou. promíchejte prosetou mouku, cukr, žloutky, mandle, citronovou kůru a vypracuje tvárné těsto. rozválejte na pomoučněném válu na plát vysoký 1cm, pomocí válečku ho přemístěte do připravené formy a prsty vytvarujte zvýšený okraj. Pečte asi 20–25 minut, dokud těsto nezezlátne.
2. Smetanu ušlehejte s cukrem dotuha a vmíchejte do ní mleté mandle. Krém naneste na vychladlý korpus a ozdobte nasekanými mandlemi.
Načítám komentáře...