Zákusky s broskvemi
Seznam surovin
- mák 200 gramů (mletý)
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 80 gramů
- máslo 60 gramů
- voda 2 lžíce (horká)
- šťáva citronová (pár kapek)
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
- třešně koktejlové 1 hrst (na ozdobení)
- meduňka (na ozdobení)
Na náplň:
- broskve 2 kusy
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- cukr moučkový 1 lžíce
Postup přípravy
Bílky vyšleháme s citronovou šťávou do tuhého sněhu a po částech do něj zašleháme polovinu cukru. Změklé máslo vyšleháme se zbylým cukrem za postupného přidávání horké vody do pěny a po jednom do ní vešleháme žloutky. Pak do pěny vmícháme mák a po částech připravený sníh.
Připravené těsto rozetřeme do vymazané a vysypané čtvercové formy o rozměrech asi 22x22 cm, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 30 - 35 minut. Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a pak z něj vykrojíme čtyři kolečka.
Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem dohusta a nastříkáme ji pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou na připravené korpusy. Broskve rozkrojíme na půlky, zbavíme pecky, dužninu nakrájíme na plátky a rozdělíme je na šlehačku. Na závěr zákusky ozdobíme třešněmi a lístky meduňky a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Po vychladnutí rozložte na upečený plát těsta plátky broskví a přelijte je dortovým želé připraveným podle návodu na obalu.
Načítám komentáře...