Žloutkové věnečky

Seznam surovin

Krém:

Dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vodu (nebo mléko) povařte s máslem. Do vroucí tekutiny pomalu vsypávejte mouku se špetkou soli. Míchejte tak dlouho, až se hmota nechytá stěn hrnce. Nechte ji vychladnout a do zcela studené po jednom vešlehejte vejce.

2. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku s hvězdicovitou násadkou a na plech pokrytý pečicím papírem z něj tvořte kroužky o průměru asi 5cm. Pečte 15 až 20 minut při 180°C bez otevírání trouby, až těsto zezlátne. Vychladlé věnečky opatrně rozkrojte.

3. V nejlépe kovové misce, postavené na hrnec s mírně vroucí vodou, šlehejte přísady na krém do zhoustnutí. Do studeného krému přidejte trochu rumu a spojujte jím věnečky.

3. Podávejte poprášené cukrem nebo zakápnuté polevou.

Poznámka k receptu

Takzvané odpalované (během přípravy se zahřívá, tzv. odpaluje) těsto je jemné, hebké jako samet a vůbec ne obtížné. Místo cukrářského sáčku můžete použít silnější plastový s odstřiženým rohem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...