Dvoubarevná čokoládová rýže II
Seznam surovin
- rýže krátkozrnná 200 gramů (Arborio)
- mléko 1 litr
- cukr 100 gramů
- likér mandlový 40 mililitrů
- čokoláda bílá 100 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů
- třešně 1 (na ozdobu)
Postup přípravy
Rýži propláchněte, dejte do kastrolu, zalijte mlékem, přidejte kolečka citronu a velmi zvolna vařte 20 minut.
Rýži odstavte, zakryjte poklicí a nechte zakrytou stát ještě 15 minut.
Čokoládu každou zvlášť nakrájejte nožem na malé kousky.
Z rýže vyndejte citron a vmíchejte do ní cukr a likér. Pak ji rozdělte na dvě půlky - do jedné nasypte tmavou čokoládu, do druhé bílou a míchejte, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí.
Rozdělte do pohárů a ozdobte třešní.
Načítám komentáře...