DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK S PŘEKVAPENÍM

Seznam surovin

Čokoládové těsto:

Dýňové těsto:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve upečte čokoládové těsto, které musí vychladnout a z něhož budete vykrajovat tvary dovnitř chlebíčku. Do misky vhodné na vodní lázeň dejte máslo, přilijte vodu a nechte rozpustit. Přidejte nalámanou čokoládu nebo nasypte čokoládové pecky. Nechte chvilku stát, poté vymíchejte do hladké směsi. Sejměte z ohně a nechte lehce zchladnout.

2. Troubu předehřejte na 160°C, menší plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a holandské kakao. Nasypte cukr a promíchejte. Nalijte do mísy čokoládovou směs, metlou promíchejte a přidejte olej. Zapracujte, po jednom vyklepněte vejce a každé do těsta vmíchejte. Nakonec vmíchejte podmáslí, těsto nalijte na připravený plech a vložte do trouby. Pečte hodinu nebo dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed bez drobečků.

3. Dýni omyjte, rozkrojte a lžící vydlabejte semínka. Rozkrájejte obě půlky na dílky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, lehce zakapejte rostlinným olejem a vložte do trouby k čokoládovému těstu na spodní mřížku. (Pokud se do trouby už další plech nevejde, pyré lze klidně připravit až týden předem, vydrží v lednici. Nebo ho uložte do mrazáku.) Dýni pečte v troubě 30 minut, poté ji nechte zchladnout. Rozmixujte ji, pro větší jemnost můžete ještě propasírovat přes jemné sítko, a nechte vychladnout. Nakonec odvažte 350 g pyré.

Poznámka k receptu

Pokud nevlastníte dýňové vykrajovátko, efektní bude i srdce, hvězda nebo jiný tvar. Měl by ale být jednoduchý, aby ho váha těsta nezdeformovala. Těsta lze i prohodit a nechat dýni zářit z tmavého základu.

FORMA O OBJEMU 2 LITRY

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...