Germknödel
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 250 gramů
- mléko 15 mililitrů
- droždí 5 gramů
- vejce 1 kus
- cukr 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- švestková povidla (na plnění )
Na posypání:
- mák 3 lžíce (mletý)
- cukr moučkový 3 lžíce
- máslo (rozpuštěné)
Na krém:
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- mléko 25 mililitrů
- smetana 10 mililitrů
- cukr 1 lžíce
Postup přípravy
Připravíme si vanilkový krém zpoloviny pudingového prášku.Vaříme podle návodu, ale přidáme navíc smetanu, abychom získali jemný vláčný krém, nikoli tuhý puding.
Zčásti vlažného mléka, cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vyběhnout.Přidáme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě hodinu vykynout.
Rozválíme na vále, rozkrájíme na čtyři stejné díly, naplníme povidly a pevně uzavřeme. Položíme švem dolů a necháme ještě chvilku vykynout.Klademe do vařící vody a vaříme cca 10 minut. Po vyjmutí propíchneme vidličkou, aby se nesrazily.
Naaranžujeme na talíř, přelijeme vanilkovým krémem, posypeme mákem smíchaným spráškovým cukrem a případně přelijeme rozpuštěným máslem.
Některé recepty dávají do těsta máslo. Knedlíky jsou jemnější, ale snáze se srazí.Plnit se mohou i jinými povidly.
Načítám komentáře...