HOLČIČÍ ČOKORNOUTY
Seznam surovin
Na korpus:
- vejce 1 kus
- cukr krupice 175 gramů
- olej slunečnicový 35 mililitrů
- podmáslí 250 mililitrů
- mouka pšeničná polohrubá 175 gramů
- kakao 25 gramů
- jedlá soda 50 gramů
- máslo 80 gramů (80-100g na zpracování těsta po upečení)
Na zmrzlinky:
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160°C. V míse metličkou jemně rozšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej a ještě krátce promíchejte, aby se vše spojilo. Do druhé mísy prosejte mouku, kakao a jedlou sodu. Na střídačku pak do vaječného základu přidávejte kakaovou směs a podmáslí. Výsledkem je kakaové těsto řidší konzistence.
Přelijte ho do předem vymazané formy, např. 20cm v průměru, a pečte asi 40 minut. Korpus bude hotový, když při testu vytáhnete suchou špejli bez drobečků. Nechte jej vychladnout. Do čisté mísy rozdrobte vychladlý korpus a po částech zapracujte změklé máslo. Správnou konzistenci poznáte podle jednoduchého testu. Zkuste stlačit kousek těsta a ukoulet kuličku, měla by být hladká a držet tvar. Pokud jsou v ní prasklinky, přidejte kousek másla. Ukoulejte kuličky jen o maličko větší, než je horní průměr kornoutu. Kuličky dejte na chvíli do lednice a v mezičase rozehřejte čokoládu. Pokud chcete barevnou, přidejte barvivo.
Poznámka k receptu
18 ks
Načítám komentáře...