Horká dvoubarevná čokoláda
Seznam surovin
- čokoláda bílá 2 (tabulky kvalitní)
- čokoládová poleva tmavá 1 kus (sáček (mléčná))
- mléko 250 mililitrů (polotučné čerstvé)
- smetana na vaření 3 kelímky
- skořice 1 (svitek)
Postup přípravy
1. Bílou čokoládu vlož do pevnějšího mikrotenového sáčku, zabal do utěrky a pomocí paličky na maso ji roztluč na malé kousky.
2. Sáček s mléčnou čokoládovou polevou vlož do hrnku s horkou vodou. Až se poleva rozpustí, odstřihni růžek a naplň polevou 4 lžičky (polož je do vodorovné polohy, aby z nich čokoláda nevytekla).
3. Mléko a smetanu nalij do hrnce, přidej svitek skořice a pomalu přiveď k varu. Pozvolna vař asi 5 minut a pak skořici dlouhou lžící vyndej.
4. Hrnec stáhni z plotny, nasyp do něj kousky bílé čokolády a míchej, až se v mléce se smetanou rozpustí. Poté tekutou bílou čokoládu nalij do skleniček a zamíchej lžičkami s mléčnou čokoládou.
Načítám komentáře...