IRISH PUDDING BREAD
Seznam surovin
- pečivo 300 gramů (mléčné houstičky)
- mléko zahuštěné (kondenzované) 340 gramů (neslazené)
- omáčka 170 gramů (karamelová)
- vejce 2 kusy
- smetana 200 mililitrů (12%)
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- cukr moučkový 2 lžíce
- máslo (na vymazání formy)
Karamelová omáčka:
- cukr krupice 350 gramů
- sýr krémový 250 gramů (Philaddelphia)
- máslo 125 gramů
- whisky 100 mililitrů (irská)
- smetana 100 mililitrů (12%)
- voda 140 mililitrů
Postup přípravy
1. Nejprve připravte karamelovou omáčku. V rendlíku svařte smetanu s whiskey a udržujte ji teplou. Na středním plameni vařte vodu s cukrem do doby, než začne karamelizovat, a za stálého míchání začněte přilévat smetanu s whiskey (pozor, bude to hodně prskat). Když se karamel spojí se smetanou, přidejte máslo a promí- chejte. Do vychladlé směsi přimíchejte philadelphii a vymíchejte do hladkého krému.
2. Zapékací misku vymažte máslem. Smíchejte kondenzované mléko, karamelovou omáčku, smetanu a vidličkou prošlehaná vejce. Houstičky nalámejte na malé kousky. Zalijte je a nechte alespoň 30 minut odležet, aby se směs do pečiva řádně vsákla. Předehřejte troubu na 175 °C a pečte asi 40 minut. Mezitím v misce smíchejte cukr se skořicí. Podávejte horké, zalité karamelovou omáčkou a posypané skořicovým cukrem.
Poznámka k receptu
Je sladký, ne příliš zdravý, ale šíleně dobrý. Karamelová omáčka s whisky na nadýchaných houstičkách je tím nejlepším lékem na zimní chmury.
Načítám komentáře...