IRISH PUDDING BREAD

Seznam surovin

Karamelová omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte karamelovou omáčku. V rendlíku svařte smetanu s whiskey a udržujte ji teplou. Na středním plameni vařte vodu s cukrem do doby, než začne karamelizovat, a za stálého míchání začněte přilévat smetanu s whiskey (pozor, bude to hodně prskat). Když se karamel spojí se smetanou, přidejte máslo a promí- chejte. Do vychladlé směsi přimíchejte philadelphii a vymíchejte do hladkého krému.

2. Zapékací misku vymažte máslem. Smíchejte kondenzované mléko, karamelovou omáčku, smetanu a vidličkou prošlehaná vejce. Houstičky nalámejte na malé kousky. Zalijte je a nechte alespoň 30 minut odležet, aby se směs do pečiva řádně vsákla. Předehřejte troubu na 175 °C a pečte asi 40 minut. Mezitím v misce smíchejte cukr se skořicí. Podávejte horké, zalité karamelovou omáčkou a posypané skořicovým cukrem.

Poznámka k receptu

Je sladký, ne příliš zdravý, ale šíleně dobrý. Karamelová omáčka s whisky na nadýchaných houstičkách je tím nejlepším lékem na zimní chmury.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...