Jablečná granola
Seznam surovin
- ovesné vločky 160 gramů
- jablka 2 hrsti (sušená)
- mandle 80 gramů
- ořechy pekanové 70 gramů
- ořechy vlašské 50 gramů
- sirup javorový 50 mililitrů
- cider 50 mililitrů (méně sladký)
- skořice 1 lžička (mletá)
- zázvor 1/4 lžičky (mletý)
- muškátový oříšek 1 špetka (velká)
- olej řepkový 2 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Vv míse smíchejte ovesné vločky, sůl, koření, nasekané ořechy a mandle. Přilijte javorový sirup, cider a olej, důkladně promíchejte, aby se v nich obalily vločky i ořechy, směs vysypte na plech vyložený pečicím papírem. Pokud na dně mísy zůstala nějaká tekutina, granolu jí zakápněte. Pečte v troubě předehřáté na 170°c asi 30–40 minut, dokud není zlatavá. Během pečení ji několikrát promíchejte, aby se opékala ze všech stran. Nakonec ji nechte na plechu doschnout a zcela zchladnout, vmíchejte nasekaná sušená jablka a hotovou granolu přesypte do vzduchotěsné krabice.
Poznámka k receptu
Granola inspirovaná jablečným koláčem v sobě nese ty nejoblíbenější chutě podzimu. Díky javorovému sirupu je křupavá, ale zůstane poměrně sypká, takže se hodí nejen k snídani, ale i do lívanců, smoothies, kaší nebo na výrobu nepečených kuliček.
1 plech
Načítám komentáře...