JABLEČNÉ SUFLÉ
Seznam surovin
- mléko 250 mililitrů
- máslo 50 gramů (+na vymazání)
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- jablka 100 gramů (nakrájená na malé kostičky)
- vejce 4 kusy
- cukr 75 gramů (pískový)
- sůl
- citronová kůra (strouhaná)
- skořice (mletá)
- cukr moučkový
Postup přípravy
V rendlíku dáme svařit 150 ml mléka s máslem. Ve zbývajícím mléce rozšleháme mouku a přilejeme k vařícímu mléku. Přidáme kousky jablek, chvíli povaříme a necháme v míse vychladnout. Do směsi přimícháme žloutky a lehce zapracujeme nepříliš tuhý sníh z bílků vyšlehaných s cukrem a špetkou soli. Těsto ochutíme citronovou kůrou a skořicí, nalejeme do máslem vymazaných a moučkovým cukrem vysypaných formiček a ve vodní lázni pečeme v troubě při 210 °C bez proudění vzduchu 20 minut. Vyklopíme a ihned podáváme.
Načítám komentáře...