Jablečné toasty
Seznam surovin
- chléb toastový 8 plátků
- jablka 2 kusy (větší navinulá, oloupaná)
- nutella 3 lžíce (nebo arašídové máslo)
- ořechy vlašské 2 lžíce (nasekané)
- cukr skořicový 1 balíček
- máslo 20 gramů
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- cukr moučkový (na pocukrování)
Postup přípravy
Každý toast potřeme z jedné strany čokoládovou pomazánkou. Jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s citronovou šťávou.
Jablečnou směs rozdělíme na vrstvu čokoládové pomazánky, posypeme skořicovým cukrem a vlašskými jádry a přiklopíme zbylými toasty, které nakonec potřeme kouskem másla.
Toasty pečeme v toastovači asi 5 minut dozlatova a po vyjmutí je posypeme moučkovým cukrem.
Ingredience jsou rozepsané na 4 toasty.
Poznámka k receptu
Nahradíte-li čokoládovou pomazánku arašídovým máslem, získáte typický americký jablečný toast.
Načítám komentáře...