Jablečné želé s chilli
Seznam surovin
- džus jablečný 300 mililitrů
- cukr krupice 200 gramů
- paprička chilli červená 1 kus
- pektin jablečný 10 gramů
Postup přípravy
Do hrnce vlijte jablečný džus, ²/ ³ cukru a za občasného míchání pomalu přiveďte k varu. Mezitím smíchejte pektin se zbylým cukrem a nakrájejte chilli papričku nadrobno. Jakmile se džus vaří, vmíchejte cukr s pektinem, promíchejte a vařte ještě asi 3–5 minut. stáhněte z plotny, vmíchejte nasekanou chilli papričku a přelijte želé do čisté, vypařené sklenice. Otočte dnem vzhůru. než želé úplně zatuhne, papričky mají tendenci klesat ke dnu. Otočte tedy sklenici opět víkem nahoru, aby se rovnoměrně rozptýlily. skladujte v chladu, po otevření pak v lednici.
Poznámka k receptu
Želé se hodí hlavně k sýrům, dobře ladí ale i s grilovaným nebo pomalu pečeným masem. Chilli papričky dávkujte podle chuti. Pokud chcete, aby jich bylo hodně a ve sklenici vynikly, použijte raději nějaký méně pálivý druh, jinak hrozí, že potlačí chuť želé.
asi 500ml
Načítám komentáře...