Jáhlová kaše
Seznam surovin
- jáhly 300 gramů (3x spařených horkou vodou)
- mléko (rýžový nápoj)
- sůl 1 špetka
- skořice (mletá trocha)
- ořechy lískové 1/2 šálku
- med 3 lžíce
- mandle 1 lžíce (nasekané)
- moučka kokosová (k podávání, není nutný)
Postup přípravy
1. Jáhly uvařte v rýžovém nápoji se špetkou soli a se skořicí, zčásti doplněném vodou (v poměru 1 díl jáhel : 4 dílům tekutiny).
2. Vzniklou kaši pak promíchejte s nahrubo nasekanými oříšky, dochuťte medem a posypte vrchovatou lžicí mandlí.
Poznámka k receptu
Sladce útěšný detox? To je poctivá jáhlová kaše se spoustou ořechů a s medem. Mňam!
TIP: Pokud vám nevadí kalorický nášup, můžete si chuť kaše zpestřit i nastrouhaným kokosem.
Načítám komentáře...