JAHODOVÉ QUESADILLAS
Seznam surovin
- tortilla 8 kusů (pšeničná)
- tvaroh 500 gramů (ve staniolu)
- vejce 2 kusy
- vanilkový extrakt 1 lžička
- cukr moučkový (podle chuti)
- citronová kůra 1 lžička
- máslo (na opečení)
- cukr skořicový (na posypání)
Jahodová omáčka:
- jahody 200 gramů
- voda 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžička
Postup přípravy
1. Připravte omáčku: jahody nakrájejte na kousky a dejte spolu s cukrem, vodou a citronovou šťávou do rendlíku. Přiveďte k varu a na mírném ohni chvilku vařte, aby vznikla hustá omáčka s kousky jahod.
2. Tvaroh podle chuti oslaďte a promíchejte s vejci a citronovou kůrou. Namažte ho na 4 tortilly a zbylými je přiklopte. V pánvi rozpalte máslo a tortilly z obou stran opečte dozlatova – při obracení si pomozte širokou obracečkou nebo placku nadzvedněte a podeberte talířkem, aby se nerozpadla. Hotové tortilly nakrájejte na čtvrtky a podávejte posypané skořicovým cukrem a s jahodovou omáčkou.
Poznámka k receptu
Sladké quesadillas vypadají trochu extravagantně. Jsou ale neuvěřitelně dobré, a navíc tak vtipně zužitkujete zbylé tortilly.
Načítám komentáře...