JAHODOVO-MANDLOVÝ COP NEBOLI BABKA
Seznam surovin
- brioškové těsto 400 gramů
Náplň:
- mandle 200 gramů (mleté)
- cukr krupice 100 gramů
- máslo 150 gramů
- citronová kůra (podle chuti)
- sůl 1 gram
- jahody 200 gramů
- mléko (podle potřeby)
Postup přípravy
1. Máslo utřete s mandlemi a cukrem, podle potřeby přidejte mléko. Vychlazené těsto rozválejte na obdélník s kratší stranou asi 25–30 cm, potřete náplní a posypejte jahodami. Co nejpevněji zaviňte do rolády. Roládu na pečicím papíru rozkrojte napůl, obě půlky přes sebe zapleťte a i s pečicím papírem přeneste do formy. Nechte kynout podobně jako koblihy 4–8 hodin.
2. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 45 minut až hodinu, před pečením můžete potřít vejci a posypat krájenými mandlemi
Recept na Brioškové těsto najdete zde
Poznámka k receptu
Jahody, mandle a brioškové těsto – to je dokonalá kombinace, která zaručí vláčnost babky i do druhého dne
FORMA O DÉLCE 25CM KYNUTÍ 6–8 HODIN
Načítám komentáře...