Jahodový pohár s krémem
Seznam surovin
- jahody 300 gramů (čerstvé, nebo mražené,)
- mléko 4 decilitry
- voda 3 decilitry
- smetana na šlehání 1,2 decilitru (33%)
- hořické trubičky 8 kusů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- žloutek 1 kus
- želatina 20 gramů (prášková)
- cukr 2 lžíce
- sirup 1 lžíce (jahodový, dle chuti)
Postup přípravy
Třetinu studené vody nalijeme do šálku, přisypeme želatinu, rychle promícháme a necháme bobtnat asi 15 minut. Zbylou vodu nalijeme do kastrůlku, podle chuti přidáme sirup, tři čtvrtiny jahod nakrájených na plátky a necháme přejít varem. Přimícháme želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
Po rozpuštění kastrůlek s jahodami umístíme do dřezu se studenou vodou a mícháme, dokud směs nezačne tuhnout. Potom želé rozdělíme do sklenic a necháme ztuhnout.
V druhém kastrůlku přivedeme k varu dvě třetiny mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink se žloutkem a cukrem. Směs vmícháme do vroucího mléka a vaříme do zhoustnutí. Krém odstavíme, za občasného míchání necháme zchladnout, přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na želé. Nakonec přidáme zbylé jahody, trubičky a dotuha ušlehanou smetanu.
Načítám komentáře...