Jahodový pohár s krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Třetinu studené vody nalijeme do šálku, přisypeme želatinu, rychle promícháme a necháme bobtnat asi 15 minut. Zbylou vodu nalijeme do kastrůlku, podle chuti přidáme sirup, tři čtvrtiny jahod nakrájených na plátky a necháme přejít varem. Přimícháme želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.

Po rozpuštění kastrůlek s jahodami umístíme do dřezu se studenou vodou a mícháme, dokud směs nezačne tuhnout. Potom želé rozdělíme do sklenic a necháme ztuhnout.

V druhém kastrůlku přivedeme k varu dvě třetiny mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink se žloutkem a cukrem. Směs vmícháme do vroucího mléka a vaříme do zhoustnutí. Krém odstavíme, za občasného míchání necháme zchladnout, přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na želé. Nakonec přidáme zbylé jahody, trubičky a dotuha ušlehanou smetanu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...