Jidáše I
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 1 kilogram
- cukr krupice 100 gramů
- sůl 1 lžička
- droždí 50 gramů
- žloutek 2 kusy (+ na potření )
- mléko 200 mililitrů
- máslo 120 gramů
- med (na přelití při podávání)
- rozinky (na ozdobení)
Postup přípravy
1. Do prosáté mouky s cukrem a se solí rozdrobte droždí, přidejte žloutky, vlijte mléko a máslo a vypracujte těsto hustotou podobné mazancovému. Nechte vykynout.
2. Rozdělte ho na 20 kousků a z nich vyválejte asi 20cm válečky. Tvořte různé tvary. Přemístěte je na plech s pečicím papírem, potřete žloutkem promíchaným s trochou vody a pečte při 180°C asi 20 minut.
Poznámka k receptu
Kynuté pečivo, nejčastěji připravované v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola.
20 kusů
Načítám komentáře...