Jogurtový dort s broskvemi potažený mandlovou hmotou
Seznam surovin
- jogurt bílý 500 gramů (jogurtová pěna)
- cukr moučkový 50 gramů (jogurtová pěna)
- cukr vanilkový 20 gramů (Vitana, jogurtová pěna)
- smetana na šlehání 250 gramů (šlehačka, jogurtová pěna)
- želatina 10 gramů (Jedlá želatina na slané i sladké Vitana, jogurtová pěna)
- voda 40 mililitrů (na želatinu, jogurtová pěna)
- vejce 4 kusy (piškotový korpus)
- cukr krupice 50 gramů (piškotový korpus)
- mouka pšeničná hladká 70 gramů (piškotový korpus)
- olej 20 gramů (piškotový korpus)
- potahovací hmota 2 kusy (s mandlovou příchutí, )
- marmeláda 100 gramů (broskvová, dohotovení)
- kompot broskvový 250 gramů (dohotovení)
- potravinářské barvivo 1 kus (žluté, dohotovení)
Postup přípravy
Jogurtová pěna
Jogurt, cukr moučka a vanilkový cukr smícháme, přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu, promícháme a přidáme našlehanou šlehačku. Plníme do dortové formy vyložené světlým korpusem, na který poklademe nakrájené kompotované broskve, přikryjeme druhou částí korpusu a necháme vychladit. Potřeme marmeládou a potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme marcipánovými kvítky.
Piškotový korpus
Vejce a cukr šleháme do husté pěny pak zlehka přimícháme mouku a olej. Pečeme v dortové formě o průměru 25cm při 180stupních cca 25minut.
Po upečení a vychladnutí prokrojíme na půl.
Načítám komentáře...